Ingyenes szállítás 50 000 Ft felett
Bemutatóterem, ahol kipróbálhatod a termékeket
16 év tapasztalat
1-2 napos szállítási idő

Hogyan működik az IPL technológia?

Az Intenzív Pulzáló Fény (IPL) technológia nagy energiasűrűségű pulzált villanásokban leadott, nem összefüggő fényű besugárzást jelent. Míg a világos felületekről visszaverődik a fény, a sötét felületekben elnyelődik, és hővé alakul. A használt fénytartománytól függően számos kezelésre alkalmas. Lássuk melyek ezek!

VÉGLEGES SZŐRTELENÍTÉS

Mai modern világunkban szinte már semmi nem lehetetlen, így a tartós szőrmentesség sem. Sokan szeretnének hosszú időre megszabadulni a nem kívánt szőrszálaktól, melyek megkeserítik mindennapjaikat. Az IPL technológia gyors, fájdalommentes, hatékony, mindemellett kényelmes módja a tartós szőrtelenítésnek.

Az IPL szőrtelenítés során a szőr szál színanyagában (melanin tartalmában) elnyelődött fényenergia levezetődik a szőrtüszőbe, ahol hőenergiává alakul át és roncsolja az anagén (növekedési) fázisban lévő szőrtüszőket. A kezelések alatt a szőrtüszők folyamatos roncsolásával egyre lassabban, vékonyabban és kevesebb szőrszálunk nő vissza a kezeléseket követően, míg 1-1,5 év után el nem érjük a kívánt eredményt. Ezen okok miatt kezelések alatt csak olyan szőrtelenítési módot lehet választani, mely nem távolítja el a szőrt a szőrtüszőből, mint például a borotva, vagy a szőrtelenítő krém. 

MIÉRT SZÜKSÉGES A KITARTÓ KEZELÉS?

A szőr minden ember esetében különbözően nő kortól, súlytól, anyagcserétől, hormonoktól, nemzetiségi hovatartozástól, gyógyszeres kezelésektől és más tényezőktől függően. Azonban minden szőrszál keresztülmegy három megkülönböztethető növekedési fázison:

  • Aktív növekedési fázis (Anagén fázis): Ez alatt a fázis alatt a szőrtüsző aktívan olyan sejteket termel, amelyek a szőrszál alapjai. A test bizonyos területeiben, mint például a fejbőrben, a többség (83 százalék) ebben a fázisban van. Az anagén fázis alatt a szőrnek magas a melanin tartalma. 

  • Degradációs fázis (Katagén fázis): 10-20 napig tart, ami alatt a szőr abbahagyja a növekedést, de még nem hull ki. A szőrtüsző ekkor összemegy, és felkészül a szőr kihullatására.

  • Pihenő fázis (Telogén fázis): mely több hónapon keresztül is eltarthat. Ekkor a szőrszálak kihullnak, és új szőrszál kezd el nőni. 

Az IPL kezelés csak akkor hatásos, amikor a szőr az aktív növekedési fázisban van. A Degradációs vagy Pihenő fázisban lévő hajszálaknak az aktív fázisba kell érniük ahhoz, hogy a kezelés hatásos legyen. Ezért többszöri és hosszú távú kezelések sorozata szükséges a hatékony és tartós szőrtelenítéshez. (Minimum egy-másfél év) Továbbá, egy kezelés alatt nem pusztítható el az összes aktív fázisban lévő szőrtüsző. Lesznek olyan szőrtüszők, melyekből soha nem nő szőrszál és lesznek olyanok, melye ezentúl vékonyabb és világosabb szőrszálakat növesztenek és lesz néhány, melyekre alig lesz hatással egy kezelés. A kezelés eredményei a kezelést követő 2-3 hét múlva lesznek láthatóak, amikor a kezelt területen a szőrszálak egy része kihullik.

A kezeléseket ismételni kell annak érdekében, hogy azokat az aktív szőrtüszőket is elpusztítsuk, melyeket az első alkalommal nem sikerült.

IPL SZŐRTELENÍTŐ KEZELÉS MENETE

Az első két hónapban otthoni IPL-el két- háromhetente, ezután elég havonta levillantani a kívánt területet. A másfél éves időtartam hosszúnak tűnhet, azonban fontos megérteni, hogy ennél rövidebb idő alatt nem tudjuk kezelni a különböző növekedési fázisban lévő szőrszálakat (szőrzetünk csupán 20-30%-a van egyszerre anagén azaz “növekedési” fázisban). A szükséges kezelések száma egyénenként eltérő lehet, hiszen egyénenként változik a szőrszálak vastagsága, színe, elhelyezkedése és a bőrszín. A kezeléseket 1,5 éven át kell ismételni, még abban az esetben is, ha már nem nő a szőrünk.

A kezelések végével tartós (5-7 éven át tartó) szőrmentességet lehet elérni. A szervezetünk okos, így sajnos egy idő után újra kezdi termelni szőrszálainkat, azonban ismétlő kezelésekkel (fél évente, vagy évente), fent lehet tartani ezt az állapotot hosszútávon. Erre mondjuk hogy végleges szőrtelenítés érhető el- a félévente fenntartó kezelésekkel.

Mivel az IPL fény a szőrszál színanyagában nyelődik el, annál jobb az eredmény, minél sötétebb a szőr és minél világosabb a bőr. A kezeléssorozat alatt fontos ezt szem előtt tartanunk, azaz az egy évet minél kevesebb napozással, szoláriumozással azaz barnulással kibírnunk, így lesz nagyon hatásos a kezelés. A barnult bőr elnyeli a fényt és megéghet. Szőke és ősz szőrszálakon pedig azért nem hatásos a kezelés, mert nincs szananyag amiben a fény elnyelődhet, így nem történik károsodás. Világosbarna szőrzeten magas energiára, többszöri áthaladásra és több kezelésre lesz szükség.

A kezelések előtt 2-3 nappal a szőrt le kell borotválni, illetve az egész kezeléssorozat alatt csak olyan szőrtelenítő módszer megengedett, mely a szőrt a szőrtüszőben hagyja. Ez azért fontos, mert a szőrszálon keresztül utazik le a fény a szőrtüszőbe. Ha nincs a szőrtüszőben szőrszál, a szőrtüsző nem károsodik.

Vannak IPL szőrtelenítő készülékek ahol a végleges szőrtelenítésen felül extra fej vásárlásával egyéb kezelések is elvégezhetőek (pl. DermaGene Flash 2in1 IPL Szőrtelenítő és Bőrfiatalító Készülék), illetve olyan készülékek is, ahol már a készülékbe vannak építve a bőrfiatalító funkciók (pl. DermaGene Light 3in1 IPL Szőrtelenítő, Arcfiatalító és Aknekezelő Készülék), ritka az olyan készülék, ahol az IPL technológia összes lehetséges felhasználása kombinálva van (pl. DermaGene Quartz 5in1 IPL Szőrtelenítő, Arcfiatalító, Aknekezelő, Pigmentfolt eltávolító és Értágulat kezelő Készülék).

AKNEKEZELÉS

Aknéval mindenki küzd élete valamelyik szakaszában. A szerencsések még tinédzser korukban túlesnek rajta, azonban vannak olyanok, akiket csak felnőtt korukra ér el ez a „csodálatos időszak”. Mind felnőtt, mind tini korban, mindannyian azon vagyunk, hogy minél előbb megszabaduljunk azoktól a bosszantó pattanásoktól.

Szerencsére az IPL technológia aknekezelésre is alkalmas, hiszen a megfelelő hullámhosszú (450-510nm) zöld fény megöli az akne propioni baktérimokat, melyek az aknés gyulladásokért felelősek. A fény gyulladás csökkentő hatása miatt egyre kevesebb piros kis csomó fog megjelenni az arcodon. Itt-ott felbukkanó kisebb aknés kitörésekre is alkalmazható. Erős akne esetén rendkívüli a hatása. A bőröd kevésbé lesz zsíros, tág pórusú. Ha nincs is aknéd, de kifejezetten zavar a zsíros és tág pórusú bőröd, szintén ajánlott a használata, mert a fény összehúzza a pórusokat és csökkenti a faggyútermelést.

Többek között azért is jó ez a fajta eljárás, mert nem kell kinyomkodni a pattanást, ezáltal nem maradnak hegek a bőrünkön.

Fontos tudni, hogy a kezelés ideje alatt nem szabad napoztatnunk a bőrt, valamint mindenképpen kenjük be erős védelmet nyújtó naptejjel, vagy magas faktorszámú fényvédővel! (ezt amúgy is kellene nyáron:) )

OTTHONI IPL-ES AKNEKEZELÉS MENETE

A kezelést 2-3 hetente egyszer kell elvégezni, amíg szükséges, majd havonta egy fenntartó kezelés elegendő.

A kezelés előtt szükséges egy alapos arctisztítás, ezután neki is állhatunk a villantásoknak. Fontos, hogy kizárólag begyógyult bőrfelületen alkalmazzuk, sebes vagy sérült bőrfelületen történő kezelés hiperpigmentációhoz vezethet. A kezelés után magas faktorszámú fényvédő alkalmazása kötelező és a napozás egy hónapig tilos.

A kezelés alatt kellemes meleget kell éreznünk, semmiképpen nem lehet fájdalmas.

FOTÓREJUVENÁCIÓ ÉS PIGMENTFOLT KEZELÉS

Ma már számos opció létezik arcbőrünk fiatalítására, karbantartására otthoni környezetben is. A kozmetikumok alkalmazása mellett egyre több lakossági felhasználásra kialakított elektrokozmetikai készülék kapható a piacon, melyeket – amennyiben megfelelő szakértelemmel rendelkező helyről vásárolunk – biztonsággal használhatunk.

A fotorejuvenáció szó szerint az öregedés hatására kialakult változások (ráncok, petyhüdt bőrszerkezet, pigmentáció) fénnyel történő javítását jelenti.Az IPL fény termo-sérüléseket okoz a kollagén rostokban. Ez a kis sérülés stimulálja az új kollagén termelődését és sokszorozódását. A bőr feszesebb, teltebb lesz, ugyanis a friss kollagén vastagabb lesz és több vizet köt meg a bőrben. A ráncok halványodnak a bőr feltöltődése miatt. A bőr egységesebb fényű lesz, a textúra nagyban javul. Alkalmazható szarkalábakra, ráncokra, fakó, egyenetlen bőrre. Dohányos bőrön szintén sokat javít. Igazi roppanós, üde és feszes bőrképet eredményez, így tökéletes arcfiatalító kezelés.

Tehát, amennyiben bőrünk regenerálása a fő cél, akkor az IPL tökéletesen megfelel erre, hiszen a felszíni ráncok eltüntetése, a textúra javítása és – amennyiben vannak – a pigmentfoltok halványítása is kivitelezhető egy-egy kúrával, majd szinten tartható egy-egy alkalommal. (A kollagén pótlására a kozmetikai technológiákon kívül jó megoldás lehet a tálpálékkiegészítő is, pl. DermaGene AURORA Kollagén Limonádé Italpor, DermaGene BELLORA Kollagén Kávé Krémpor). 

A fényimpulzusok beérkezése során a bőrben lévő feleslegesen felhalmozódott melanin (festékanyag) elnyeli a fényt, majd hő keletkezik, ennek következtében pedig „roncsolódnak” azok. A szervezet falósejtjei pedig elszállítják és feldolgozzák a széttöredezett melanin részecskéket. Ezáltal a hiperpigmentált területek halványodnak vagy teljesen eltűnnek.

Egy kúra 8-10 alkalomból áll és 2-3 hetente egyszer kell a kezelést elvégezni. Amennyiben az eredményeket szeretnénk fenntartani, ismétlő kezeléseket végezhetünk havonta- két havonta. A villanások leadása során kellemes meleg érezhető, pigmentfoltokon pedig intenzívebb melegség, de semmiképp nem lehet fájdalmas.

ÉRTÁGULAT KEZELÉS

A IPL fény hasonlóképpen működik hajszálér kezelés (értágulat kezelés) esetén, mint szőrtelenítés során, annyi különbséggel, hogy maga, a fényelnyelő részecske nem a melanin, hanem a vérben található hemoglobin lesz. Ezt más beállításokkal, mélységre való célzással érjük el (hullámhossz változtatása). Ahogy ez megtörténik, magas hő keletkezik, melynek hatására az ér roncsolódik. A megégett érszakaszt a szervezet falósejtjei, a makrofágok szállítják el és természetes folyamatok során ürül ki a szervezetből, melynek eredményeképp az értágulat eltűnik.

Fontos, hogy otthoni IPL készülékkel csak hajszálértágulatokat tudunk eltüntetni azaz csak a legvékonyabb világospiros pókhálószerű erecskéket. Az ereket 3 hetente egyszer villantjuk le, egy területen 3-4 szer áthaladunk, erős csípő érzés mellett. A készüléket arcon is alkalmazhatjuk rosacea kezelésére. Fontos, hogy értágulatok esetében egy megfelelő szűrő szükséges a gépben a jó célzáshoz, értágulat kezelésre csak egy gépünk, a Quartz5in1 IPL készülék alkalmas.

Megnézem a DermaGene otthoni IPL Készülékeket!

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.